lunes, 25 de mayo de 2015

Crònica Golden League! Sílice Viticultores i Mencías

Benvolguts amics! 

La Golden League! de Dimecres 20 de Maig va ser una de les més díficils que recordem. De forma unànime tots vàrem coincidir a valorar-la com a una excel·lent sessió però amb un elevat grau de dificultat.

Com ja hem comentat, es tractava d'un tast de vins elaborats amb la varietat mencía. Els amics de Sílice Viticultores (mireu l'entrada que ja vam publicar d'aquesta gent, que és espectacular!) vàren aportar al tast 3 grans vins: Sílice, Sílece 301 i Sílice 302 (d'aquestes últimes tan sols s'embotellen 400 ampolles!). Tots 3 procedents de la mateixa finca (que no parcel·la) i amb els mateixos criteris d'elaboració, però amb alguna diferència, com molt bé expliquen ells mateixos:

Hacemos 3 vinos todos bajo el nombre de Sílice. Por una lado Sílice, un vino que procede de cepas de media 60-80 años,  selección manual de racimos, despalillado, criado en inox, prensado a mano, procesos manuales, embotellado el pasado 9 octubre(de 2014).  Por otro lado los Selección Especial, ambos proceden de la misma parcela, pero hemos querido respetar dos zonas separadas por escasos metros pero diferentes.  Ambos elaborados con raspón, criados durante 12 meses en barricas de 300 litros con varios años de uso.  Selección manual, prensado manual, procesos manuales. El 302 es 100% mencía y el 301 ha respetado la micro parcela y es mayoritariamente mencía. Los Selección se embotellaron el 19 de octubre.
Els vins restants eren 2 vins elaborats també amb mencía. Com sempre, tast a cegues i gazapo inclós. En aquest cas, el gazapo va ser un Pruno 2010.


Els 2 vins restants eren Viña Regueiral 2012 i Demencia Cachicán 2013. M'agradaria aquí també destacar Demencia Cachicán: un vi també de mencía però en aquest cas del Bierzo. Un vi jove, molt fresc i golós. Acabat d'embotellar encara presentava carbònic. D'un bonic color violaci i de capa entre mitja i alta (el de capa més alta de la sessió). Una golosina al nas i a la boca, de fruites vermelles i flors, sugus i palotes. A mesura que passa el temps perd aquesta intensitat aromàtica però en boca continua present aquest caràcter jovial. Fàcil de beure, sense pretensions. Amargant sense molestar. Un projecte molt maco de Nacho León en el que a través d'un crowdfunding, hem pogut participar-hi.

Tots hem estat d'acord destacant del tast 3 aspectes generals:

- Vins de poc cos en general. Fàcils de beure i atractius.
- Tots han agradat molt.
- Vins molt afruitats i golosos.

Així va anar la sessió ... L'atzar va decidir l'ordre dels vins de la següent manera: Sílice 302, Cachicán, Sílice 301, Pruno, Sílice i Viña Regueiral.

Tot i la dificultat del tast, alguns vàren aconseguir detectar quins eren els 3 vins de Sílice Viticultores. Tota una proesa! En canvi, i de forma sorprenent, tan sols 4 persones van detectar correctament el gazapoPruno 2010. També sobta que Sílice va ser confós com a gazapo per força gent.

El vi més valorat, el que va agradar més, va ser el gazapoPruno 2010, seguit de Sílice 302 i de Viña Regueiral 2012. D'altra banda, el vi menys valorat va ser Demencia Cachicán 2013. Aquí si que s'ha de fer un matís molt important: tot i ser el menys valorat, no va ser per cap mena de problema, defecte o que no agradés. Simplement, haver de votar un vi com a "menys agradable" va sortir aquest per la seva joventut, la diferència amb els altres, la curta persistència, ... Apart d'això, a tots ens va meravellar els seus aromes primaris.

Malauradament no vàrem poder contar amb la presencia del Francesc, que ens hauria aportat força comentaris interessants sobre els vins.

Tot plegat, una sessió de lo més interessant alhora que difícil, on ens ho vàrem passar molt bé i ja es va planificar la següent. Però això serà ja per un altre dia ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario